TÜBA “TDUBAB-Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu Düzenliyor

TÜBA “TDUBAB-Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu Düzenliyor

Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği (TDUBAB) “Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu, TÜBA ev sahipliğiyle ve TİKA’nın desteğiyle 17-21 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da bulunan Süleymaniye Medresesi içerisinde yer alan TÜBA Rabi Medrese’de gerçekleştirilecek.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev ile Akademi Başkan Danışmanı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya’nın açılış konuşmalarıyla 17 Temmuz günü saat 10:00’da başlayacak ve toplam beş gün sürecek olan Program, 21 Temmuz günü Genel Değerlendirme ve Sertifika Töreni ile sona erecek.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Özbekistan ve Çin Uygur Bölgesi ile Türkiye’den hem kamu hem de özel sektördeki genç uzmanlar, lisansüstü öğrenciler ve özellikle sosyal bilimler alanında birikime sahip genç akademisyenlerden oluşan toplam katılımcılar beş gün süresince “Hukuk ve Diplomasi” alanında eğitim alacak.

Program; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev’in “Diplomasi: Temel Kavramlar ve Tarihsel Gelişim”, Prof. Dr. İbrahim Kaya’nın “Uluslararası Hukuk: Temel Kavramlar ve Tarihsel Gelişim”, TÜBA Asosye Üyesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un “Ekonomik İşbirliği Tarihi: Küresel Bakış Açısı”, TÜBA Asosye Üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Kar’ın “Uluslararası Ekonomik İş Birliği ve Bölgesel Entegrasyon”, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay F. Tanrısever’in “Diplomatik İş Birliği Formları” TÜBA Asli Üyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha’nın “Toplum, Kültür ve Eğitim Alanında Uluslararası İş Birliği”, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Akgün’ün “Sivil Toplum Kuruluşları ve Uluslararası İş Birliği”, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban H. Çalış’ın “Uluslararası Hükümet Örgütleri ve Uluslararası İş Birliği” ve TÜBA Asosye Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bilgin’in “Uluslararası Güvenlik İş Birliği” başlıklı derslerinden oluşuyor. Yaz Okulu’nda; uluslararası hukuk düzeninin temelleri, ekonomi, teknoloji, kalkınma ve çevre alanlarında iş birliği, bilim diplomasisi ve uluslararası bilimsel iş birliği, anlaşmazlıkların dostane çözümü, uluslararası kuruluşlar ve iş birliği gibi başlıkların yanı sıra bölgesel konular da yer alıyor. Program ayrıca katılımcılar için İstanbul gezisi de içeriyor.

2015 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Uluslararası Türk Akademisi, Başkurdistan ve Tataristan Bilimler Akademileri'nin başkanlarının katılımıyla Astana’da kurulan Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği’nin dönem başkanlığı TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından yürütülüyor.

Yaz Okulu Programı