TÜBA, TDK, AYÜ ve TWESCO Arasında ‘Enerji’ ve ‘Türkoloji’ Yaz Okulu İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜBA, TDK, AYÜ ve TWESCO Arasında ‘Enerji’ ve ‘Türkoloji’ Yaz Okulu İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜBA, Türk Dil Kurumu (TDK), Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Uluslararası Türk Akademisi (Turkic World Educational and Scientific Cooperation Organization-TWESCO) arasında Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenecek olan ‘Enerji’ ve ‘Türkoloji’ Yaz Okulu programına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TDK Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, TWESCO Başkanı Prof. Dr. Şahin Mustafayev’in Bakü’de, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in ise Ankara’da attığı imzalarla 4 kurum tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan program, iki ayrı yaz okulunu kapsıyor. Enerji ve Türkoloji olmak üzere 2 farklı başlıkta, 2 yaz okulu aynı tarihte gerçekleştirilecek.

Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeler ve yurt dışı akraba topluluklar kapsamındaki ülkelerin akademisyen adayı gençlerine yönelik hazırlanan yaz okullarının tematik başlıkları için oluşturulacak 2 bilim kurulu yaz okullarının programlarını oluşturacak. Eğitim süresince günlük derslerin yanı sıra çalışma grupları, tamamlayıcı seminerler ve sosyal programlar da yer alacak.

Yaz okullarının hangi tarihler arasında olacağı, başvuru kriterleri, kontenjanı, başvuruların nasıl yapılacağı ilerleyen günlerde TÜBA ağ sayfasından duyurulacak.

İlgili Fotoğraflar