TÜBA Şeref Üyesi Prof. Duralı’ya “Necip Fazıl Saygı Ödülü”

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Duralı’ya “Necip Fazıl Saygı Ödülü”

TÜBA Şeref Üyesi ve İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, Star Gazetesi tarafından dördüncüsü düzenlenen “Necip Fazıl Ödülleri” kapsamında 2017 yılı “Necip Fazıl Saygı Ödülü”ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl 4.’sü verilen ödülleri kazanan isimler; Beşir Ayvazoğlu, Osman Konuk, Prof. Dr. Turan Karataş, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’tan oluşan jüri kararıyla 11 Ekim günü açıklandı.

“Necip Fazıl Ödülleri 2017”de, önceki yıllardan farklı olarak  “Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü”nün de yer aldığı 6 ayrı dalda ödül kazananlar belirlendi.

Hem geleneksel hem modern şiir birikimine yaslanarak ve modern Türk şiirinde ana akım içinde kalarak özgün bir eser ortaya koyması dolayısıyla “Necip Fazıl Şiir Ödülü”ne Ahmet Murat, hikayeciliği ve hikayeler üzerine yaptığı araştırmalardan dolayı “Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü”ne ise Necip Tosun layık görüldü.

Bu yıl öykü dili denemeleriyle Betül Nurata, hayata ve dünyaya şaşırtıcı aralıklardan bakış gibi nitelikleriyle de Emre Ergin “Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Kültür ve edebiyat dünyasında geçmişle bugünü buluşturan çalışmalarıyla “Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü”ne N. Ahmet Özalp seçildi.

Bu kapsamda Bosna Hersek ile Türkiye arasında köprü vazifesi gören aydınlardan biri olması dolayısıyla bu yıl ilki verilen “Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü”ne de Bosnalı şair Cemalettin Latiç layık görüldü.