TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Leblebici Vefat Etti

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Leblebici Vefat Etti

TÜBA Şeref Üyesi ve Illinois Üniversitesi Urbana Champaign İşletmecilik Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Leblebici 4 Ekim Çarşamba günü hayatını kaybetti.

Akademik birikimi ve kişiliği ile ardında çok önemli izler bırakan Prof. Dr. Hüseyin Leblebici Hoca’mıza Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Prof. Dr. Hüseyin Leblebici kimdir?
1969 yılında lisans eğitimini ODTÜ’de tamamladıktan sonra akademik hayatına ABD’de devam etti. University of Illinois at Urbana Champaign İşletme Bölümü’nden 1972 yılında MBA, 1975 yılında doktora derecelerini aldı. Örgüt kuramı alanına çok önemli katkılar yapan makalelere imza attı. Çalışmaları ASQ, AMR, Organization Science ve SMJ başta olmak üzere alanın önde gelen dergilerinde yayımlandı. Yine yönetim-organizasyon alanının en önemli dergilerine hakem ve editörler kurulu üyesi olarak katkıda bulundu.

Hüseyin Leblebici çok değerli bir araştırmacı olmasının yanı sıra on yıl süreyle University of Illinois at Urbana Champaign İşletme Bölüm Başkanlığını da başarıyla yürüttü. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinin kuruluşlarına katkı sağladı. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Örgüt Kuramı Çalıştayı gibi organizasyonların başlatılmasına destek verdi. Pek çok üniversitede verdiği dersler ve seminerlerle genç akademisyenlere ufuklar açtı. ABD’de görev yaptığı üniversiteye Türkiye’den pek çok genç araştırmacıyı davet ederek doktora sonrası çalışmalarına ev sahipliği yaptı. 2012 yılında TÜBA Üyesi seçildi.