TÜBA Konsey Üyesi Prof. Şahin “IASSF2017”de TÜBA’yı Temsil Etti

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Şahin “IASSF2017”de TÜBA’yı Temsil Etti

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Fikrettin Şahin, 31 Ekim - 1 Kasım 2017 tarihlerinde Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen “Inter Academy Seul Bilim Forumu 2017”de (Inter-Academy Seoul Science Forum- IASSF2017) TÜBA’yı temsil etti.

20 ülkeden yaklaşık 445 katılımcının yer aldığı IASSF2017’de konuşan Prof. Şahin TÜBA ve Kore Bilim ve Teknoloji Akademisi (The Korean Academy of Science and Technology-KAST) arasında imzalanan ikili iş birliği anlaşmasına değindi ve bu doğrultuda Kore ve Türkiye arasında ortak bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesinin bilim dünyasında önemli bir etki uyandıracağını ifade etti. TÜBA’nın kökleri Encümen-i Daniş’e dayanan tarihi ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Prof. Şahin, Akademi’nin misyonunu; program, proje, çalışma grupları, yayımladığı raporlar ile yerine getirdiğini söyledi ve ayrıca TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) ile sosyal bilimler, beşeri bilimler, temel bilimler ve sağlık bilimleri gibi tüm disiplinlerden yeni nesil yetkin araştırmacıların geliştirilmesine katkıda bulunduğunu vurguladı.

TÜBİTAK’ın ise akademik ve endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını ve yenilikleri desteklediğini, ulusal öncelikler doğrultusunda araştırma-teknoloji-geliştirme çalışması yürüten Ar-Ge enstitülerini işletme işlevlerini yerine getirdiğini söyleyen Prof. Şahin, tüm bunların yanı sıra bilim insanlarının yurt içi ve yurt dışı akademik faaliyetlerinin burs ve ödüller ile desteklendiğini, özendirildiğini, üniversiteleri, kamu kurumlarını ve sanayi projelerini fonlayarak, Türkiye’nin rekabet gücünün artırılması hedefiyle hareket ettiğinin altını çizdi.

İlgili Fotoğraflar