TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak’a “Bilime Hizmet Ödülü”

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak’a “Bilime Hizmet Ödülü”

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından 1 Haziran 2016 tarihinde İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni”nde TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak’a “Bilime Hizmet Ödülü” takdim edildi.

Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni; İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve BAP Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Yeşil’in açılış konuşmalarıyla başladı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türkiye’nin ulusal akademisi olarak tüm üniversitelere ellerinden gelen her türlü desteği verme hususunda hazır olduklarını belirterek, “Türkiye özellikle 2000’li yıllardan sonra daha önceki birikiminin üzerine yeni atılımlar yaptı ve özellikle araştırma geliştirmeye sağlanan finansal destek bakımından ciddi bir artış yaşandı. Türk vatandaşlarının yaptığı patent başvurularında yükselme oldu” dedi. Avrupa fonlardan da yararlanılması gerektiğinin üstünde duran Prof. Dr. Acar “Türkiye’nin bilimsel alanda yenilikçilik potansiyeline ve bunun da performansa dönüşeceğine güveniyorum. Ülkemizde ve akademik hayatımızda daha nice güzel günler temenni ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’a konuşmasının ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından katılımları için plaket ve hediye takdim edildi. Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni’nde açılış konuşmalarının ardından Bilime Hizmet, Sanat ve BAP’a Hizmet ödülleri takdim edildi. Bilime Hizmet Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Mustafa Reşat Apak, ödülünü İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın elinden aldı.

Sanat Ödülü; Nisan ayında vefat eden İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Bayraşa adına eşi Kadriye Bayraşa’ya İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından, BAP’a Hizmet Ödülü ise; Prof. Dr. Sıddık Yarman’a İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz tarafından takdim edildi. Ardından İstanbul Üniversitesi tarafından geliştirilen Bilim ve Sanat isimli iki mini robotun şovu gerçekleştirildi.