TÜBA Genç Akademi Üyesi Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan’a “L’Oréal-UNESCO Destek Bursu”

TÜBA Genç Akademi Üyesi Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan’a “L’Oréal-UNESCO Destek Bursu”

2019 yılı TÜBA-GEBİP Ödülü sahibi ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan, 2020 L’Oréal-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursuna layık görüldü.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonunun özel sektör temsilcilerinden L’Oréal Türkiye ile yaptığı iş birliği doğrultusunda 2013 yılından bu yana başarıyla yürütülen UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve L’Oréal Türkiye Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2020 Ödülleri, 23 Eylül 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıyla duyuruldu. Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan, Fiziki Bilimler alanındaki ödülün sahibi oldu.

2020 "L’Oréal-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursu" Kazananları
Fiziki Bilimler:
1- Dr. Nazife Erkurşun Özcan - Hacettepe Üniversitesi
2- Dr. Dilek Dündar Erbahar - TÜBİTAK MAM
3- Dr. Nazar İleri Ercan - Boğaziçi Üniversitesi

Yaşam ve Çevre Bilimleri:
1- Dr. İdil Yet Hacettepe Üniversitesi
2- Dr. İrem Durmaz Şahin - Koç Üniversitesi
3- Dr. Dicle Dövencioğlu - Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan kimdir?
30 Eylül 1980’de Manisa’da doğdu. Dr. Erkurşun Özcan lisans derecesini 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Matematik Öğretmenliği Bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise sırasıyla 2006 ve 2010 yıllarından Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümünden aldı. Dr. Erkurşun Özcan 2009-2010 akademik yılını, Polonya Gdansk Teknik Üniversitesinde ve Almanya Ulm Üniversitesinde araştırmacı olarak geçirdi. 2010-2013 yılları arasında Almanya’da bulunan ve dünyada fonksiyonel analiz alanında önemli bir yere sahip olan Tübingen Üniversitesi bünyesinde doktora sonrası araştırmacısı olarak çalışmalarına devam etti. 2013-2014 akademik yılını Selçuk Üniversitesinde geçirmesinin ardından 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi, Matematik Bölümü bünyesine yardımcı doçent olarak katıldı. Dr. Erkurşun Özcan, 2019 yılında Üniversitelerarası Kurul’dan doçentlik unvanını aldı.

Positivity & operatör teorisi ve ergodik teori alanlarında çalışan Dr. Erkurşun Özcan, 60 yıldan uzun süredir açık olan Kakutani sanısı ile ilgileniyor. Doktora sürecinden başlayarak özel operatör netlerinin asimtotik davranışlarını inceledi ve Kakutani sanısı için kısmi çözümleri literatüre kazandırdı. Ayrıca çalışmaları sayesinde sıralı Banach uzayları üzerinde tanımlı Markov süreçlerinin ergodiklik özellikleri incelendi ve Banach uzayları üzerinde tanımlanmış kuantum Markov süreçlerinin pertürbasyon teorisi için literatüre yeni bir bakış açısı kazandırdı.

Günümüze kadar geçen süre içerisinde çalışma alanı olan teorik matematik alanında büyük öneme sahip dergilerde 19 makalesi yayımlandı, 100’e yakın atıf aldı. 20’den fazla uluslararası konferans sunumu ve 20’den fazla bildirisi bulunan Dr. Erkurşun Özcan, ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N.PARLAR Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın Araştırma Teşvik Ödülü (2019) , ODTÜ Yılın Tezi Ödülü (2010), DAAD Araştırma Bursu, YÖK, TÜBİTAK bursları ve uluslararası konferanslara tam destek dahil olmak üzere 20 ödül ve desteklere sahip. Çeşitli dergilerde hakem ve editör olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları TÜBİTAK tarafından da desteklenmekte olan, 2019 yılı TÜBA – GEBİP Ödülü sahibi Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan çalışma grubu ile araştırmalarına ve projelerine aktif olarak Hacettepe Üniversitesinde devam ediyor.