TÜBA Genç Akademi Üyelerine 2023 “ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülü”

TÜBA Genç Akademi Üyelerine 2023 “ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülü”

TÜBA-GEBİP Ödülü sahipleri; Prof. Dr. Göktuğ Karpat, Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, Doç. Dr. Mert Gür, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Acar, Dr. Öğr. Üyesi Hamdi Dibeklioğlu 2023 yılı “ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülü”ne layık görüldü.

Bilimsel çalışma ve araştırmalarıyla bilime uluslararası düzeyde önemli bir katkıda bulunmuş olan ya da bilimsel bulgularıyla ülkenin gelişmesine önemli bir yarar sağlamış bilim insanlarına verilen Hizmet Ödülü’nün sahibi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mübeccel Demirekler oldu.

Araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişmesine katkıda bulunan ya da bu alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan 40 yaşını doldurmamış genç araştırmacılara verilen Araştırma Teşvik Ödülü’ne; TÜBA GEBİP Ödülü sahipleri İzmir Ekonomi Üniversitesi, Fizik Bölümünden Prof. Dr. Göktuğ Karpat, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Makina Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Mert Gür, ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Acar ve Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hamdi Dibeklioğlu ile NEÜ’den Doç. Dr. Saniye Söylemez, Sabancı Üniversitesi, Psikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eren Günseli, Bilkent Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Onur Özcan layık görüldüler.