TÜBA Başkanlığı 15 Temmuz Mesajı

TÜBA Başkanlığı 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz 2016’da Milletçe maruz kaldığımız hain FETÖ ile yurt içi ve yurt dışı işbirlikçilerince gerçekleştirilen darbe ve işgal girişiminin yıldönümünde, insanlık dışı bu hain girişim ile tüm aktör ve destekçilerini lanetliyor; tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm gazi ve kahramanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Millet ve Devletimizin birlik, bağımsızlık ve bekasına kasteden, aralarında bilim insanı, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 249 vatandaşımızın şehadetine ve 2000’den fazla vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi, Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde kahraman milletimizin, ülke ve görevlerine sadık devlet ve hükümet organlarımız, TSK ve emniyet güçlerimiz ile siyasal ve toplumsal aktörlerimizin cesur ve kararalı duruşlarıyla akamete uğratılmıştır.

Tarihte eşine zor rastlanılan bu hain girişim ile öncesi ve sonrasında yaşananlar, bazı gerçeklerin daha açık biçimde görülmesi ve anlaşılmasını da sağlamıştır: Öyle görünüyor ki, Türkiye ve İslam dünyası, hedef ülkelerin “balkanlaştırılma”sını ve etkisizleştirilmesini hedefleyen hukuksuz ve insanlık dışı; her türlü araç, yol ve yöntemin kullanıldığı “melez” “vekalet savaşları”yla karşı karşıyadır. Devam eden bu süreçte, farklı görünümlü terör ve terör örgütleri ile basın, iletişim ve diğer alanlardaki aktör ve yöntemler de etkili araçlar olarak kullanılmaktadır. Ulusal ve uluslararası çeşitli kuruluş ve aktörlerin, hain darbe girişimi ve Türkiye’nin meşru mücadelesi konusunda hukuka ve taraflar arası sözleşmelere, kendi misyon, iddia ve düzenlemelerine aykırı beyan, karar ve davranışları da, ibretle izlenmektedir.

Bunların yanında son yaşananlar; aziz Milletimizin devletine, vatanına, değerlerine, iradesine; millet ve devletimizin birlik, bağımsızlık ve bekasına hayatı pahasına sahip çıkma azim, kararlılık ve gücünde olduğunu da tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yaşananlar, bilimsel ve topyekün gelişme ile hukuk, temel insan hakları, liyakat ve ahlak ilkelerine uygun davranmanın ve millî değer, bilinç, sadakat ve sorumluluğun, farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirmenin milli birlik, bağımsızlık ve bekamız açısından ne kadar önemli olduğunu da göstermiştir.

15 Temmuz’un birinci yıldönümü vesilesiyle TÜBA olarak, bir kez daha millet ve devletimizin varlık, birlik, bağımsızlık, gelişim ve bekasına kasteden bu hain darbe girişimini ve süren insanlık dışı melez vekalet savaşı ile bu hıyanet ve savaşın tüm aktör ve destekçilerini şiddetle lânetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve kahramanlarımıza sağlık ve başarılar diliyoruz. Bu süreçteki önderlikleri için Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, ulusal görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getiren Aziz Milletimizin ve Devletimizin bütün unsurlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

TÜBA olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimizin varlık, birlik, irade, bağımsızlık ve bekasına, insan hakları ve hukuk düzenine yönelik her türlü darbe girişimine, teröre ve hukuk dışı oluşum ve girişimlere her zaman karşı olacağımızı, hukuk içinde tavsatılmadan kararlılıkla sürdürülmesi gereken hıyanet ve hukuk dışılıkla mücadeleyi daima destekleyeceğimizi ve bu mücadeleye zarar verebilecek her türlü tutum ve davranışı asla onaylamadığımızı ve Türkiye’mizin varlık, birlik, bağımsızlık, bilimsel ve topyekün kalkınma ve uygarlık mücadelesine her zaman sahip çıkacağımızı değerli kamuoyuna saygılarımızla ilân ediyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
Akademi Başkanı