TÜBA Başkanı ve Akademi Konsey Üyeleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı ve Akademi Konsey Üyeleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Akademi Konsey Üyeleri, 3 Ağustos 2016’da TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret ettiler ve Sayın Başkana ve kendilerinin şahsında TBMM’ye, darbe girişimi sürecindeki onurlu ve millet iradesine sahip çıkan tutumları dolayısıyla teşekkürlerini ifade ettiler.

"Türkiye'nin istikrarı, dünya, bölge barışı için de çok önemli."
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konuşmasında Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir faciadan, uçuruma yuvarlanmaktan kurtulduğunu belirterek, "Gösterdiğiniz tepki, bütünlük, beraberlik noktasındaki gayretiniz hepimizi memnun etti. Topyekün millet olarak birleştik." dedi.

Hiçbir siyasi görüş ileri sürmeksizin yek vücut halinde hareket edildiğini dile getiren Kahraman, "Zatıaliniz, diğer sivil toplum kuruluşları çok büyük hassasiyet gösterdiler. Bu darbenin önlenmesinde gerçek silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, halkımız, basınımız büyük pay sahibi oldular. İnşallah, Allah böyle günlere bizi bir daha uğratmaz. Türkiyemiz geliştikçe ve ilerledikçe önü kesilmek isteniyor. Giderek geliştik, ilerliyoruz. Dikkat edin tam uçuşa geçeceğiz, bir darbe, bir darbe daha." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'te 4 siyasi partinin imzasıyla ortak bildiri yayımlandığını anımsatan İsmail Kahraman, "Herkes rozetini değil, yüreğini, bileğini ortaya koyarak bütünlük olduk. Bu bize lazım. Bu kültüre ulaşmamız lazım." şeklinde konuştu.

"Demokratik hukuk düzeninin yanındayız"
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ise ülkenin birliğine, dirliğine, demokratik düzenine karşı girişilen hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

TBMM'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Acar, "Her zaman milli iradenin kalesi olan TBMM'nin ve Türkiye'nin demokratik hukuk düzeninin yanındayız. Her türlü terörist, illegal yapılanmayı ve kalkışmayı hiçbir zaman, hiçbir şartla kabul etmeyeceğimizi, bu tür yapılanma ve eylemlere karşı hukuk içinde gerekenin tavizsiz şekilde yapılmasını bir defa daha ifade ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin birliği, gelişimi ve bekasına yönelik politikalar ve uygulamaların her zaman yanında olacaklarını belirten Prof. Dr. Acar, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyerek "Sayın Cumhurbaşkanından en alttaki devlet görevlilerine, TSK'nın anayasal düzene bağlı unsurlarına, polisimize, adsız kahramanlara en derin şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu süreçte sağlanan ulusal mutabakatın geliştirilerek sürdürülmesi de önemli bir kazanım. Bunun sürmesi yararlı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve konsey üyeleri, ayrıca TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nu da makamında ziyaret ettiler ve darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis bölümlerinde incelemelerde bulundular.

İlgili Fotoğraflar