TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Aziz milletimizin bağımsızlık, özgürlük ve devletimizin bekası ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu bakımından tarihî bir öneme sahip olan “Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zaferi”nin 95. yılını ve Zafer Haftasını kutlamanın onurunu bir kez daha yaşıyoruz.

Milletimizin inanç, birlik, azim ve kararlılığı, “ölürşem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile kazanılan 30 Ağustos, Malazgirt ve diğer zaferlerimiz, Türk milleti ve devletinin birlik, bağımsızlık, gelişim ve bekası açısından bu gün ve gelecekte de dikkate alınması gereken ibretlik dersler içermeleri bakımından da önem taşımaktadır. Bu bağlamda; bilim, eğitim, yenilikçilik ve kültür alanındaki başarıların milli varlık, gelişim ve bağımsızlığımız açısından belirleyici bir role sahiptir. TÜBA, bu anlayışıyla görevlerini yerine getirmeye devam edecektir.

Büyük zaferin 95. yıldönümünde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tarih boyunca ve bugün vatan, millet ve devletimizin bağımsızlık, birlik, gelişim ve bekası için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı