TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

Ülkemizin geleceğini hazırlayan ve büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize ithaf edilen bu değerli günü “Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişi”nin yıl dönümü olarak 1981 yılından bu yana, 34 yıldır kutluyoruz.

Toplumların bilimsel ve topyekün kalkınması ile fırsat eşitliğine dayalı toplumsal hareketlilikte, her düzeyde eğitim ve öğretim ile öğretmenler belirleyici role sahiptir. Bu bakımdan, ülkemizin ihtiyaçlarına ve değişen koşullara göre millî eğitim sistemi ve öğretmenlerimizin desteklenmesi ve geliştirilmesine devam edilmesi gerekmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar eğitim meşalesini taşıyan her bir öğretmen; iyi eğitim almış bir öğretmenin iyi yetiştirilmiş binlerce birey olduğunu bilerek azimle, yılmadan ve her geçen gün büyüyen erdemli nesiller ordusunu arkasına alarak yürüyüşünü sürdürdü ve sürdürmeye devam etmektedir.

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin her köşesinde ülkemizin ve milletimizin geleceğinin inşası için emek veren tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, en iyi dileklerle ve içtenlikle kutluyorum.