TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

Milletçe ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 99. yılını idrak ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, hem millî egemenliğimizin, hem de milletimizin devlet-i ebed müddet ülküsünün bir timsalidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağanı ise, bağımsızlık ve bekâmızın çocuklarımıza bağlı olduğunun önemli bir nişanesidir.  

TBMM’nin açılışının 99. yılında, millî egemenlik, bağımsızlık, beka ve birliğimize sahip çıkmanın ve geleceğimizin umudu çocuklarımızın ruhsal ve bedensel sağlık ve gelişimine gereken önem ve özeni göstermenin hepimiz için ulusal görev olduğunu ifade etmek istiyorum.

Milletimizin ve çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor;  Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet; Milletimizin birlik, bağımsızlık ve gelişimi için emek ve hayatlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza sağlık ve başarılar diliyor; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın dünyanın bütün çocukları için barış ve mutluluklara vesile olmasını temenni ediyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı