TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

Milli irade ve egemenliğimizin timsali Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılışının 98. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı bir defa daha milletçe onurla kutluyoruz.

Engin tarihimizde müstesna yerleri olan millî istiklal mücadelemiz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu süreci, devlet ve milletimizin birlik, bağımsızlık, gelişim ve bekası bakımından, benzer tehditlere kaldığımız günümüzde de, dikkate alınması gereken önemli örnekler ve dersler içermektedir. Bu koşullarda, farklılıkları zenginlik olarak değerlendiren ve ortak değer ve yönlerimizi esas alan bir yaklaşımla hareket etmenin ve bu bağlamda, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gerekli değer ve niteliklere sahip olacak şekilde eğitimi ve geliştirilmesi için gerekeni yapmanın, Ülkemizin bilimsel ve topyekün kalkınması ile bağımsızlığı açısından büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz.

Gazi Meclisimizin kuruluşunun 98. yılında; Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile hayatlarını millet, devlet ve değerlerimiz için feda eden aziz şehitlerimizi, gazi ve kahramanlarımızı, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bu uğurda çaba gösteren tüm kahramanlarımıza Allah’tan başarılar diliyor, aziz milletimiz ve bütün çocuklarımız için daha mutlu bir gelecek dileğiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”mızı içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı