TÜBA Başkanı Prof. Acar ve Konsey Üyesi Prof. Şeker “8. Dünya Bilim Forumu”na Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Acar ve Konsey Üyesi Prof. Şeker “8. Dünya Bilim Forumu”na Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Akademi Konsey Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker 7-11 Kasım 2017 tarihleri arasında Ürdün'de düzenlen  "8. Dünya Bilim Forumu"na katıldı.

“Barış ve Gelişme için Bilim / Science For Peace and Development” sloganı ile Ürdün Kraliyet Ailesi’nin himayelerinde ve “Ürdün Barış Yılı” şerefine Amman Ölü Deniz’de King Hussein bin Talal Kongre Merkezi’nde düzenlenen Foruma, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda  bilim insanı, politikacı, akademi ve kurum temsilcisi katıldı.  Forum’da Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilirlik Gelişim Hedefleri/Sustainability Development Goals (SDG) çerçevesinde “Enerji ve Su, Beslenme, İklim Değişikliği, Fakirlik ve Eşitsizliğin ortadan kaldırılması, Halklar arası Kültürel Anlayış ve Tüm Toplumlarda Varlık ve Fırsat Yaratılması” konuları üzerinde duruldu.

Uluslararası Bilim Akademileri çatı kuruluşlarının da katkı sağladığı Forum’a ayrıca TÜBA Asosye Üyesi  Prof. Dr. Bilge Demirköz, TÜBA GEBİP Üyeleri  Prof. Dr. Yusuf Baran, Prof. Dr. Işıl Kurnaz ve Yard. Doç. Dr. Mert Gür de katıldı.

8. Dünya Bilim Forumu Deklerasyonu

İlgili Fotoğraflar