TÜBA Başkanı Prof. Acar, Bozok Üniversitesi’nde Açılış Dersi Verdi

TÜBA Başkanı Prof. Acar, Bozok Üniversitesi’nde Açılış Dersi Verdi

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Bozok Üniversitesi “2017-2018 akademik yılı”nın ilk dersini verdi.

Bozok Üniversitesi’nde 20 Eylül günü konuşan Prof. Acar, Türkiye’de bilim ve kalkınmanın tarihi gelişimine ve mevcut duruma ilişkin veriler eşliğinde akademik camiada ülkemizde ve dünyada saygın bilim insanlarımız ve bilimsel çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Bilimsel çalışmaların bilgiye dönüştürülüp teknoloji ile birlikte ülke kalkınmasına yönelik öneminden söz etti. Yalnızca diploma odaklı eğitim ile gelişme ve kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceğini ifade eden Prof. Acar, kişisel gelişim boyutunda öğrencilerin kendilerini iyi tanımalarını, hangi konuya, mesleğe daha çok ilgi duyuyorlarsa o alanda ilerlemelerinin gelecek yaşamda başarının anahtarı olduğunu belirtti.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise Bozok Üniversitesi’nin tarihsel geçmişinden kısaca bahsederek, üniversitenin gelişim sürecini, eğitim-öğretim anlayışını, bilimsel faaliyetlerini ve geleceğe dönük hedeflerini anlattı.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’a verdikleri değerli katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

İlgili Fotoğraflar