TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev STS Forum’a Katıldı

TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev STS Forum’a Katıldı

Science and Technology in Society Forum’un (STS Forum) 1-3 Ekim tarihleri arasında Kyoto’da gerçekleştirilen 14. yıllık toplantısına TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Ahmet Nuri Yurdusev katıldı.

Bilim akademilerinin yanı sıra, destekleyici kuruluşların, bilim ve teknoloji bakanlıklarının, üniversitelerin vb. bilimsel kuruluşların temsilcilerinin katıldığı STS Forum’da üç gün boyunca umumi panellere ilaveten bilim ve teknoloji konuları paralel oturumlarda da tartışıldı.

Forum dâhilinde gerçekleştirilen Bilim Akademileri Buluşması’nın “Transdisciplinary Science/Disiplinler Ötesi Bilim” başlıklı tartışmasında konuşan Prof. Yurdusev disiplinler ötesi bilim yaklaşımının tek tek disiplinlerle sınırlanan bilimsel yaklaşımların getirdiği tek boyutluluk ve disiplin muhafazakârlığını aşmak bakımından ve realitenin ve bilimsel araştırma problemlerinin tek tek kompartımanlara bölünemeyecek bir bütünlük taşıdığı için bir değer ifade ettiğini ve dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Lakin bunun fetişleştirilmemesi gerektiğini belirten Yurdusev, disiplin dâhili ve disiplin ötesi yaklaşımların makul bir dengede tutulmasının elzem olduğunu belirtti.

İlgili Fotoğraflar