TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev, ISSC-ICSU TTF Üyeliğine Seçildi

TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev, ISSC-ICSU TTF Üyeliğine Seçildi

TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, 21 Aralık 2016 tarihinde Transition Task Force (TTF) üyesi seçildi.

Prof. Yurdusev, International Social Science Council (ISSC) ve International Council for Science (ICSU) bütünleşmesini yürütecek olan TTF’nin üyeliğine; üye ülkelerin önerisiyle, ISSC ve ICSU yönetim kurulları tarafından yapılan değerlendirme sonucunda seçildi.

Dünyanın iki büyük bilim çatı kuruluşu ISSC ve ICSU, 23-24 Ekim 2016 tarihlerinde Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan ortak genel kurul toplantısında, güçlerini birleştirmek için prensipte bütünleşme kararı almışlardı. Bütünleşme sürecini ve yapılanmasını yürütecek ana organ olan ve prensip anlaşması ile oluşturulan TTF en az bir yıl süreyle görev yapacak. Bir uzmanlar heyeti olarak tanımlanan 15 kişilik TTF’de ISSC ve ICSU başkan ve yardımcılarının yanında üye kuruluşlardan seçilen 9 tane üye bulunuyor. TÜBA’nın üye olduğu ISSC 55 üye ve ICSU ise 175 üyeye sahip.

24-25 Ekim 2016 tarihinde Oslo’da gerçekleştirilen ISSC ve ICSU Genel Kurulu’nun tamamının kaydına ve Prof. Yurdusev’in konuşmasına erişim için: http://www.worldsocialscience.org/2016/10/worlds-top-bodies-representing-social-natural-sciences-vote-pursue-merger-forming-single-organization-representing-social-natural-sciences-2018/