TÜBA Asosye Üyesi Doç Dr. Demirköz, GYA Üyesi Seçildi

TÜBA Asosye Üyesi Doç Dr. Demirköz, GYA Üyesi Seçildi

TÜBA Asosye Üyesi Doç. Dr. Melahat Bilge Demirköz, birçok üstün nitelikli bilim insanı arasından yapılan değerlendirme sonucunda 8 Şubat 2017 itibarıyla Küresel Genç Akademi (Global Young Academy-GYA) Üyesi seçildi.

Akademik mükemmeliyet, bilimin gelişimine katkı ve topluma, insanlığa hizmete adanmışlık ilkelerine göre seçilen Demirköz; 15-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında İskoçya’nın Aviemore şehrinde düzenlenecek olan GYA Konferansı ve Yıllık Genel Toplantısına da davet edildi.

Küresel Genç Akademi, tüm dünyada genç bilim insanlarının sesi olma vizyonu ile 2010 yılında 2010 yılı Şubat ayında Inter Akademi Panel’in desteği ile kuruldu. Dünya çapındaki iş birlikleri ve yüksek donanımlı üyeleriyle, dünyanın bugününe ve geleceğine önemli katkılar sunabilecek bilimsel liderlik akademisi olan Küresel Genç Akademi, dünyanın dört bir yanından gelen seçkin genç bilim adamlarına küresel öneme sahip konuları ele almak için uygun bir platform sağlıyor; uluslararası iş birlikleri ve projeleri ile tüm dünyadan genç bilim insanlarının problemlerini ve çözüm önerilerini gündeme taşıyor ve 58 ülkeden 200 üyesi bulunuyor. Küresel Genç Akademi; Doğa bilimleri, tıp, mühendislik, sosyal bilimler, edebiyat ve beşeri bilimler dahil olmak üzere 40 yaş altı tüm araştırmacılara açık şekilde çalışıyor.