TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Necati Örmeci APASL Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Necati Örmeci APASL Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Necati Örmeci Asian Pacific Associated Study of Liver (APASL) Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Prof. Dr. Örmeci ayrıca; 2016 yılı Eylül ayında yapılacak olan APASL Single Topic konferansının kongre başkanlığına da getirildi.

Dünyanın karaciğer hastalıklarıyla ilgili üç büyük derneğinden birisi olan APASL’nin her yıl farklı bir ülkede düzenlediği Genel Kongresi, bu yıl 4500 kişinin katılımıyla 12-15 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. 90 farklı ülkeden üyeye sahip olan APASL’da yer alan ve bilimsel faaliyetleri ve özgeçmişleriyle yönetime başvuranlar arasından ise yönetim kurulu üyeliğine bu sene aynı zamanda kongrenin bilimsel başkanı da olan TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Necati Örmeci seçildi.

10 kişiden oluşan APASL Yönetim Kurulu’nun, kurul içinde süresi dolanlardan birinin yerine iki yıllığına seçtiği Prof. Dr. Necati Örmeci’nin aynı zamanda 2016 yılı Eylül ayında gerçekleştirilecek olan APASL Single Topic Konferansı’nın da başkanı olmasına karar verildi. İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ve 1000 kişinin katılımının beklendiği konferansta karaciğer hastalıkları arasından en önemli başlıklar olan; Hepatit B, Hepatit C ve Hepatid Delta konuları ele alınacak.

Single Topic Kongre Başkanı olmanın çok büyük bir onur olduğunu söyleyen Prof. Dr. Necati Örmeci “Bu toplantıda ülkemizin gerek bilimsel ,gerek kültürel açıdan tanıtılması, çok önem arzetmektedir. 2016 yılındaki single topic kongresi için 9 ülke müracat etti. Fakat İstanbul’da yapılmasına karar verildi. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefimiz olacak.” dedi.

Prof. Dr. Necati Örmeci kimdir?

1976 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda asistan olarak göreve başladı. 1980 yılı İç Hastalıkları Uzmanı oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1983 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda asistanlığına başladı. 1985 yılında Gastroenteroloji Uzmanı ve aynı yıl Gastroenteroloji Bilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı. Japon Hükümeti’nin açmış olduğu MONBUSHO Bursu’nu kazanarak 1985 Ekim ayı ile 1986 Aralık ayları arasında Tokyo Women’s Medical College Hastanesi’nde özellikle diyagnostik ve terapötik endoskopi, endoskopik ultrasonografi konularında çalıştı. 1988 yılında Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda doçent oldu. İngiltere’de 1990 yılı Temmuz ayında “Advanced ERCP kursu”na katıldı. 1990 yılında TÜBİTAK’ın bursunu kazanarak Tokyo, National Cancer Center’de mide sitolojisi ve histopatolojisi ile dayagnostik ve terapötik endoskopi konularında çalıştı. 1994 yılı Nisan ayında profesörlüğe atandı. Halen ulusal ve uluslararası düzeyde 140 civarında yayınlanmış makalesi, 9 adet kitap “chapter”ı mevcut olup yerli ve yabancı pek çok sayıda kongreye katılarak tebliğlerde bulundu. Ulusal kongrelerde başkanlıklarda bulundu. 1999 yılında Behçet Hastalığı Araştırma Ödülü, 2006 yılında Manila’da yapılan Uluslar Arası Asya Pasifik Ülkeleri Karaciğer Hastalıkları toplantısında (APASL) Karaciğer Kist Hidatiğinde “ Örmeci Metodu” başlıklı sunumumda “Tedavi Metodu Ödülü” aldı. 2012 yılında TÜBA Asli Üyesi seçildi.