TÜBA “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Protokolü”nü İmzaladı

TÜBA “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri Protokolü”nü İmzaladı

“2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinliklerinin koordinasyonunu yürüten Kırıkkale Üniversitesi’yle TÜBA, TRT, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı  (İBTAV), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Yurt Dışı Türk ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) arasında “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” Etkinlikleri Protokolü’nü 19 Kasım 2018 tarihinde imzalandı.

Haziran 2018’de vefat eden TÜBA Şeref Üyesi ve İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin’e ithaf edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri’ için TRT Genel Müdürlüğü´nde yapılan protokol imza törenine TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İBTAV Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve YTB Başkanı Abdullah Eren katıldı. Protokollerle kurumların ilgi ve etki alanlarına göre “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” boyunca yapacakları etkinlikler belirlendi.

Protokole imza atan kurumlara teşekkür eden Rektör Prof. Aslan “2019 yılı boyunca Türkiye içindeki 81 milyon vatandaşımızın ve gönül coğrafyamızdaki bütün milletlerin hem Fuat Sezgin Hoca’mızı hem de Hoca’mızın İslam Bilim Tarihi´ne katkılarını bilmelerini ve en önemlisi  “Dünya medeniyeti, dünya bilim tarihi, İslam Medeniyeti olmaksızın bilinemez.” sözünün içeriğinin bilinmesi ve yerine getirilmesi anlamında herkesin katkılarını bekliyoruz.” dedi.

İlgili Fotoğraflar