Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Beraberindeki Heyet TÜBA Başkanı Prof. Acar’ı Ziyaret Etti

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Beraberindeki Heyet TÜBA Başkanı Prof. Acar’ı Ziyaret Etti

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Çalışma Grubu, "Hz. Pir" diye anılan Şeyh Şaban-ı Veli'nin vefatının 450. yılı olan 2019'un "Şeyh Şaban-ı Veli" yılı olarak ilan edilmesine yönelik temasları kapsamında TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ı ziyaret etti. 

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Dursun Ergin'in de yer aldığı Şeyh Şaban-ı Veli Çalışma Grubu, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ı 24 Ocak günü makamında ziyaret etti.

TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev'in de yer aldığı görüşmede TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Şeyh Şaban-ı Veli’nin önemini ve değerini en iyi şekilde anlatılması adına üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, Çalışma Grubu olarak 2019 yılının Şeyh Şaban-ı Veli Yılı olması adına çalışmalarını var güçleriyle sürdüreceklerini belirttiler. Babaş ve Avcı, Ankara’daki görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini ifade ederek bu yoldaki inançlarının arttığını ifade ederek kendilerine destek veren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Asli Üyesi ve UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, UNESCO TMK Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ile destek veren tüm yetkililere teşekkür ettiler.

İlgili Fotoğraflar