III. KAST ve TÜBA Ortak Sempozyumu “Temiz Enerji Teknolojileri”

III. KAST ve TÜBA Ortak Sempozyumu “Temiz Enerji Teknolojileri”

Kore Bilim ve Teknoloji Akademisi (The Korean Academy of Science and Technology-KAST) tarafından TÜBA ve KAST arasında bulunan ikili iş birliği kapsamında üçüncüsü düzenlenen “Temiz Enerji Teknolojileri” başlıklı Ortak Sempozyum, 3 Mayıs 2018 tarihinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirildi.

İkili düzeyde uluslararası ilişkilerini yabancı ülkelerdeki eşdeğer bilim akademileriyle imzaladığı “Bilimsel İş Birliği Anlaşmaları ve Uygulama Protokolleri” aracılığı ile yürüten TÜBA, KAST ile 11 Mart 2003 tarihinde imzaladığı anlaşma doğrultusunda  iki akademi arasında ortak bilimsel toplantılar düzenliyor, bilim insanı, bilgi ve yayın değişimini sürdürmeye devam ediyor. Bu doğrultuda ilki 2017 yılında yine Seul’de düzenlenen ortak sempozyumların ikincisi TÜBA ev sahipliğinde aynı yıl İstanbul’da gerçekleşti. 

III. Ortak Sempozyum’un açılış konuşmaları KAST Başkanı Prof. Dr. Myung-Chul Lee ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından yapıldı. TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev’in yanı sıra tebliğ sunmak üzere TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Akademi Enerji Çalışma Grubu Üyeleri Prof. Dr. Raşit Turan ve Prof. Dr. Adnan Midilli de Sempozyum’a katılım sağladı. 

Sempozyum'un ardından KAST Başkanı Prof. Dr.Myung-Chul Lee ile birlikte T.C. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin’i ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve beraberindeki heyet, Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nde de incelemelerde bulundu.