Hain Terör Saldırısına İlişkin TÜBA Başkanlık Açıklaması

Hain Terör Saldırısına İlişkin TÜBA Başkanlık Açıklaması

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 10 Aralık günü gerçekleştirilen hain terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

“30’u polis 38 vatandaşımızın şehadetine, 155 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan İstanbul’daki hain terör eylemini ve Türk milleti ve devletinin birlik, huzur ve bekası ile insanlığın varlık ve huzuruna kasteden tüm terör eylemlerini, terörün faillerini ve organizatörlerini, açık-gizli ve doğrudan-dolaylı destekçilerini lanetliyoruz. Allah’tan bu ve diğer terör saldırılarında ve vatan, millet ve devletimizin bekası ile değerlerimiz uğrunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa, milletimize başsağlığı ve metanet diliyoruz.

Son yıllarda yaşananlar; sunulan ve sanılanın aksine terörün ideoloji, din, milliyetine göre farklılaşmadığını, değişik görünümlü terör örgütlerinin belirli mihraklar tarafından aynı amaçlar için, özellikle İslam dünyasına, bölgemize ve Türkiye’ye yönelik “balkanlaştırma” ve “vekalet savaşları”nın etkin araçları olarak kullanıldığını açıkça ortaya çıkarmıştır. İnsanlıkdışı bu savaşların ulusal ve küresel düzeyde, özellikle medya aracılığıyla yürütülen psikolojik savaş ve algı operasyonlarıyla, ekonomik ve diğer asimetrik savaş yöntemleri ile desteklendiği/ yürütüldüğü de görülmektedir. 

Bu süreçte, ne yazık ki, ulusal ve özellikle de uluslararası düzeyde bazı kişi, kuruluş, devlet ve birliklerin teröre ilişkin insanlık, hukuk, ahlak, akıl ve insafa uymayan tutum ve yaklaşımları, terör ve hukuk dışılıkla küresel düzeyde mücadele ve küresel barış açısından utanç verici ibretlik vakalar olarak tarihe geçmektedir.

TÜBA olarak, terörün her türünü, fail ve organizatörlerini, açık-gizli ve doğrudan-dolaylı destekçilerini lanetliyor, Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa, aziz milletimize başsağlığı ve metanet diliyor; terörün hiçbir biçimde mazur ve meşru görülemeyeceğini, terörle hukuk içinde mücadelenin en etkin biçimde sürdürülmesi gerektiğini, Türkiye’mizin birlik, huzur ve bekası için tüm ulusal kişi, kuruluş ve bileşenlerin asgari müştereklerimizi ve birliğimizi koruma ve geliştirme yönünde sorumlulukla davranması gerektiğini, Akademi olarak her zaman vatan, millet ve devletimizin birliği, gelişimi, huzuru ve bekası yönünde hareket edeceğimizi saygılarımızla ilân ediyoruz.”

TÜBA Başkanlığı