ALLEA 2021 Genel Kurul Toplantısı

ALLEA 2021 Genel Kurul Toplantısı

TÜBA’nın da üyesi olduğu Avrupa Akademileri Birliği (All European Academies - ALLEA), 2020 yılında olduğu gibi bu yıl da COVID-19 salgını nedeniyle her yıl düzenlenen Genel Kurulu’nu 6 Mayıs 2021 tarihinde çevirim içi gerçekleştirdi.

Genel Kurulda TÜBA’yı, Akademi'nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Asli Üyesi ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev temsil etti. Toplantıda yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Antonia Loprieno yeniden ALLEA Başkanı seçildi.

Genel Kurul program olarak bir gün öncesinde, 5 Mayıs günü “Bilimlerde Sınır Ötesilik” (Across Boundaries in Sciences) başlıklı bilimsel sempozyumla başladı. 6 Mayıs'ta düzenlenen toplantının gündemi; ALLEA’nın yıllık faaliyet raporu, finansal programı ve 2021 yılı içerisinde gerçekleştireceği programları odağında şekillendi. Toplantıda ayrıca; “Bilim Sisteminin Sürdürülebilirliği, Açık Bilim, Bilimsel Araştırmalarda Dürüstlüğün ve Etiğin Korunması ve AB'de Stratejik Kriz Yönetimi” gibi bazı konu başlıkları hakkında oturumlar düzenlendi.

ALLEA; 1994 yılında kurulan Fen Bilimleri ve Beşeri Bilimler alanlarında çalışma yapan Akademilerin Avrupa Federasyonu'dur. 40'tan fazla ülkeden yaklaşık 60 bilim ve toplum akademisini bir araya getiren ALLEA bütünleşik üyelik yapısı sayesinde hem AB üyesi hem de AB üyesi olmayan ülkelerden gelen Akademileri çatısı altında toplar ve üyesi olan Akademilerle ortaklaşa çalışır. Akademiler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını ve uluslararası bilimsel iş birliğini teşvik eden, bilimin gelişebileceği çevre koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunan ALLEA, Akademik anlamda özgürlük ile bilim ve araştırma alanlarında özerkliği sağlamak için çalışır. https://allea.org

İlgili Fotoğraflar