21. Yüzyılda Türkiye’den Tıp Alanına En Büyük Katkı TÜBA Asli Üyesi Prof. Erel’den

21. Yüzyılda Türkiye’den Tıp Alanına En Büyük Katkı TÜBA Asli Üyesi Prof. Erel’den

Erciyes Medical Journal (SCI) Dergisi’nin Eylül 2017 sayısında yayımlanan Prof. Dr. Altan Onat’ın “Turkey’s “Genuine” Contribution to Medicine in the Current Century: Major Recent Decline / Bu Yüzyılda Türkiye’nin Tıbba “halis” katkısı: Son yıllardaki büyük düşüş” başlıklı araştırma makalesindeki verilere göre, 2001-2016 (Haziran) yılları arasındaki 15 yıllık dönemde uluslararası alanda tıbba en fazla katkı yapan bilim insanı TÜBA Asli Üyesi Prof. Prof. Dr. Özcan Erel oldu.

Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbî Biyokimya Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Özcan Erel, söz konusu 15 yıllık dönemde 2061 atıfla Türkiye kaynaklı makaleleri en fazla atıf alan bilim insanı oldu. Bunun yanı sıra, Prof. Dr. Özcan Erel’in makaleleri, aldıkları atıf sayılarıyla makaleler sıralamasında ilk üç sırada yer aldı.

Bilim insanları, makaleler ve Üniversitelere/Kuruluşların Web of Science’a göre atıf sıralamalarının da yer aldığı Prof. Dr. Onat’ın makalesinde, son 7-10 yılda Türkiye kaynaklı yayınların katkısındaki (atıf sayılarındaki) ciddi düşüşe de dikkat çekiliyor.

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel’i ve önemli katkı sağlayan diğer bilim insanlarımızı kutluyor, başarı ve katkılarının devamını diliyoruz.

Prof. Dr. Altan Onat’ın makalesinin tam metni için: http://www.erciyesmedj.com/sayilar/258/buyuk/106-120.pdf