TÜBA-GEBİP Üyelerine “Onkoloji’de İz Bırakanlar Zirvesi”nden Makale Ödülü

TÜBA-GEBİP Üyelerine “Onkoloji’de İz Bırakanlar Zirvesi”nden Makale Ödülü

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’nin ev sahipliğinde, 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen "Onkoloji’de İz Bırakanlar Zirvesi"nde TÜBA-GEBİP Üyeleri Doç. Dr. Duygu Sağ ve DEÜ Doç. Dr. Can Küçük “Makale Ödülü”ne layık görüldü. 

Dünyanın dört bir yanından, onkoloji alanında araştırmalar yapan Türk temel bilimci ve klinisyenleri bir araya getiren "Onkoloji’de İz Bırakanlar Zirvesi’"nde, Türk bilim insanlarının son 10 yılda temel ve klinik onkoloji alanında yayımladıkları 77 makale arasından seçilen 6 makaleye ödül verildi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Araştırma Grup Lideri Doç. Dr. Duygu Sağ, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TÜBA-GEBİP Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Çekiç ile iş birliği şeklinde gerçekleşen “Sag D. et al, The cholesterol transporter ABCG1 links cholesterol homeostasis and tumour immunity, Nature Communications, 2015” makalesi ile ödüle layık görüldü.

DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Araştırma Grup Lideri, Doç. Dr. Can Küçük ise “Küçük C. et al, Activating mutations of STAT5B and STAT3 in lymphomas derived from γδ-T or NK cells, Nature Communications, 2015” makalesi ile ödüle layık görüldü.