TÜBA Başkanı Prof. Şeker, İTÜ Akademik Yılı Açılışına Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Şeker, İTÜ Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 16 Eylül’de Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 246. Akademik Yılı açılışına katıldı. Açılış kapsamında TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne layık görülen TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül’e plaket takdim edildi.

Akademik yıl açılış törenine Bilim Tarihi ve Felsefesi alanında önemli çalışmalara imza atan olan Prof. Dr. William R. Shea davetli konuşmacı olarak katıldı. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin yer aldığı tören, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından seslendirilen bir mini konserle başladı.

Prof. Dr. William R. Shea: “Değerli mühendislik öğrencileri gelecek sizlerin ellerinde ve sizlerin vatanıdır.”2019-2020 Akademik Yılı açılış dersini veren Prof. Dr. William R. Shea “Sevgili öğrenciler, bugün bu harika üniversiteye kabul edildiğiniz için çok şanslısınız. Tüm insanlık tarihi boyunca aslında gelmiş geçmiş en iyi günleri yaşıyoruz. Birçok felaketin ve salgın hastalığın atlatıldığı günümüzde, bilgisayarlar aracılığıyla neredeyse tüm insanlığın bilgileri parmaklarımızın ucunda. Fikirlerimizi geniş çaplı internet ağları aracılığıyla arkadaşlarımızla anlık olarak paylaşabiliyoruz. Daha önce hiç bu kadar bağlantıda olmamıştık. Değerli mühendislik öğrencileri gelecek sizlerin ellerinde ve sizlerin vatanıdır.” diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. William R. Shea “Daha İyi Bir Dünya İçin Teknoloji” başlıklı sunumunda teknolojinin her alanda yararları, bilgisayarların gücü, robotlar, sanal dünya ve mühendislerin teknolojiye olan etkisi gibi konuların yanı sıra teknoloji bağımlılığı, bilgisayarların kendi aralarında iletişimi ile sosyal olgularda gerçekleşen değişim konularında bilgiler verdi.

Türkiye’nin en köklü okullarından İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 246. akademik yılının açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karaca konuklara, “Bugün sizlerle başlangıçlar, bizler için daima yeniliklerin habercisidir.” diyerek seslendi ve “İstanbul Teknik Üniversitesi, eğitimin dört duvar arasında değil geniş kampüslerde, ortak araştırma ve çalışma alanlarında yapılması gerektiğini savunan köklü bir üniversite olma geleneğini bu yıl da devam ettirecek. Bunun yanı sıra, amacımız öğrencilerimize yalnızca ders programında yazanları değil bir hayat biçimini de öğretmek. Kampüslerimizdeki sürdürülebilir çözümlerle hayatı diğer canlılarla paylaşmalarını, Ayazağa Yerleşkemizde 24 saat açık kütüphanemizle durmaksızın öğrenmelerini, Kariyer Merkezimiz, Teknokentimiz, Kariyer Günlerimiz ile henüz öğrenciyken sektörle bağ kurmalarını sağlamaktır.” dedi.

Rektör Karaca konuşmasının ardından İTÜ’ye dereceyle yerleşen öğrencilere ve temel bilimler alanında TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne değer görülen İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül’e plaketlerini takdim etti.

 

İlgili Fotoğraflar