Cumhurbaşkanlığı 2019 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Açıklandı

Cumhurbaşkanlığı 2019 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Açıklandı

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, 2019 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında sosyal bilimler alanında ödüle layık görüldü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada; edebiyat alanında Nuri Pakdil, müzik alanında MFÖ, sinema alanında Mesut Uçakan, resim alanında Devrim Erbil, geleneksel sanatlar alanında Fuat Başar, mimarlık alanında Doğan Kuban, sosyal bilimler alanında ise Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak ödülün sahibi oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ocak, tarih ve kültür tarihçiliğine yaptığı katkılar dolayısıyla sosyal bilimler alanında ödüle layık görüldü. Yazar Nuri Pakdil; yerli düşüncenin egemenliği adına ürettiği özgün eserler, Mazhar-Fuat-Özkan; Türk pop ve rock müziğinde kültürel kimliğin temsiline verdikleri önem, sinema alanında Mesut Uçakan; Türk sinemasının milli ve yerli kimliği için bir ömür boyu süren çabaları ve Devrim Erbil ise; kültürel geleneklere bağlantılı çalışmaları ve Türk resmine getirdiği farklılık dolayısıyla resim alanında ödül aldı. Hat ve ebru sanatlarının, sevdirilmesi ve öğretilmesindeki üstün gayret ve çabaları dolayısıyla gelenek sanatlar alanında Fuat Başar ödüle layık görülürken, Doğan Kuban; Türk mimarisinin geçmişine yönelik kuramsal ve kavramsal çalışmaları dolayısıyla mimarlık alanında ödül almaya hak kazandı.

2019  “Vefa Ödülü”nün trafik kazasında hayatını kaybeden eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun’a verilmesi kararlaştırdı.