TÜBA Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan Uluslararası Yayınlara Editör Seçildi

TÜBA Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan Uluslararası Yayınlara Editör Seçildi

TÜBA Asli Üyesi ve TÜBA Konsey Üyesi Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, uluslararası yayınevi Elsevier tarafından yayınlanan, Q1 kategorisinde yer alan ve etki faktörü 10,618 olan “Biosensors and Bioelectronics” dergisine yardımcı editör (associate editors) olarak davet edilen 22 bilim insanı arasına girmeye hak kazandı. Ayrıca bu dergi ile ilintili olan ve açık erişim özelliğine sahip “Biosensors and Bioelectronics: X” dergisine editör olarak davet edilen iki bilim insanından biri oldu.

Biosensors and Bioelectronics dergisi Elsevier tarafından yayınlanan hakemli bir bilimsel dergi olup Biyosensörler ve biyoelektronik aygıtlar üzerine güncel araştırmaları yayınlıyor. Başta Science Citation Index (SCI) olmak üzere Pubmed, Scopus ve birçok indeks listesinde yer alan dergi ilk olarak 1985 yılında “Biosensors” ismi ile yayınlanmış ve 1991 yılında “Biosensors and Bioelectronics” ismini aldı. Elektrokimya, Kimya, Biyoteknoloji, Biyomedikal mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Nanobilim ve Nanoteknoloji alanlarına yönelik araştırmaları kapsayan dergi SJR kayıtlarına göre Q1 kategorisinde yer almakta olup etki faktörü 10,618 dir (H-index: 192).

Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan kimdir?
2006 yılında Fen Bilimleri-Kimya alanında TÜBİTAK Teşvik Ödülü ve 2015 yılında Sağlık Bilimleri alanında “TÜBİTAK Bilim Ödülü”ne layık görüldü. Asya Bilim Akademileri Birliği’nin (Association of Academies and Societies of Sciences in Asia-AASSA) Bilim ve Mühendislikte Kadın (Women in Science and Engineering-WISE) Komitesi"ne 2017-2019 ve 2019-2021 dönemi için “Üye” seçilen Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, aynı zamanda Kimya alanında önemli çalışmalar yapmış saygın bilim insanlarına verilen The Royal Society of Chemistry – Fellow (FRSC) unvanının 2018 yılında sahibi oldu.

İlaç, enzim, protein, toksin, aptamer ve nükleik asitlere dayalı olan elektrokimyasal biyosensörlerin geliştirilmesi ve güncel uygulamalarına yönelik birçok ulusal ve uluslararası işbirliğine dayalı projeleri bulunan Prof. Arzum Erdem Gürsan; ayrıca farklı analitlerin çevre, gıda ve sağlık alanında tayinine yönelik elektrokimyasal biyosensör entegre edilmiş analitik sistemlerin geliştirilmesi ve uygulamaları üzerine çalışıyor. Prof. Gürsan’ın SCI/SCI-E kapsamında yer alan uluslararası indeksli hakemli dergilerde 190’dan fazla makalesinin yanı sıra; ulusal ve uluslararası toplantı ve konferanslarda 30’dan fazla davetli bildirisi, editörlüğünü yaptığı 1 adet uluslararası ve 1 adet ulusal kitabı, 10 adet uluslararası kitap bölümü ve 3 adet derlemesi bulunuyor. Güncel Web of Science (WoS) kayıtlarına göre, başkaları tarafından yayınlarına yapılmış 5316 atıfı (toplam 6625 atıfı) mevcut olup, h-indeksi 43 dür.

Detaylı bilgi için kurumsal ve bireysel web sitesi:
https://avesis.ege.edu.tr/arzum.erdem/
http://www.arzumerdem.com/index.html