TÜBA Genç Akademi Üyesi Doç. Dr. Küçük, BMC Medicine’a Kurul Üyesi Seçildi

TÜBA Genç Akademi Üyesi Doç. Dr. Küçük, BMC Medicine’a Kurul Üyesi Seçildi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Küçük, BMC Medicine dergisine Editör Kurul Üyesi seçildi.

Journal Citation Reports (JCR) etki faktörü 11.8, Scopus CiteScore değeri 12.8 olan ve tıp alanındaki saygın dergileri arasında yer alan BMC Medicine BMC Medicine Springer Nature tarafından yayınlanmaktadır.

Doç. Dr. Can Küçük kimdir?
ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden 2005 yılında lisans diplomasını aldı. UNMC’de onkoloji ve kanser biyolojisi üzerine gerçekleştirdiği doktorasını 2012 yılında tamamladı. Birer yıl UNMC ve City of Hope Tıp Merkezi’nde doktora sonrası araştırmalarına devam ettikten sonra Türkiye’ye dönüp Dokuz Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ab. Dalı ve İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü'nde çalışmaya başladı. Lancet Oncology, Blood, PNAS, ve Clinical Cancer Research vb. prestijli dergilerde makaleleri olan Dr. Küçük’ün birinci yazarı olduğu ve Nature Communications dergisinde yayınlanan bir araştırma makalesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından enteropati ilişkili T hücre lenfoma sınıflandırmasının güncellenmesinde temel kaynak olarak atfedildi. Uluslararası düzeyde Amerika Hematoloji Derneği’nden üç ödül (Çalışma Özeti Başarı Ödülü, Küresel Araştırma Ödülü, Takviye Ödülü) yanı sıra Çin Ulusal Doğa Bilim Vakfı’ndan Uluslararası Genç Bilim İnsanı Ödülü sahibi olan Küçük, ulusal düzeyde TÜBA GEBİP ve Bilim Akademisi BAGEP ödüllerini kazandı. Dr. Küçük’ün önderlik ettiği araştırma grubu, lenfoid kanserlerin oluşumuna neden olan genomik, transkriptomik, ve epigenomik düzensizliklerin anlaşılması üzerine yoğunlaşıyor. Bu çalışmalarda lenfoid kanserlerin tanısı, risk sınıflandırması ve hastalık takibini geliştirip kolaylaştıracak moleküler biyobelirteçlerlerin belirlenmesi yanı sıra daha etkili tedavi hedeflerinin keşfedilmesi amaçlanıyor.