TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Tataristan Bilimler Akademisi’ni Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Tataristan Bilimler Akademisi’ni Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Tataristan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Myakzüm Salahov ve ardından Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı İldar Halikov’u ziyaret etti.

Tataristan Bilimler Akademisi’nce 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde G.Ibragımov Edebiyat Dil ve Sanat Enstitüsü'nün 75.yılı münasebetiyle Tataristan’ın Kazan şehrinde düzenlenen “Sosyal Bilimlerin Oluşumunda ve Gelişiminde Bilimsel Araştırma Enstitülerinin Rolü” adlı uluslararası foruma, TÜBA’yı temsilen Akademi Başkanı Prof. Dr. Acar, Akademi Konsey Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Türk Dil Kurumu Prof. Dr. Başkanı Mustafa Kaçalin katıldı.

Forum, Tataristan Bilimler Akademisi’nin diğer akademik kuruluşlarla, akademilerle, Türk lehçelerinde konuşan ülkelerin ve Rusya Federasyonu’nun diğer bölgelerinin sosyal bilimler enstitüleriyle olan bilimsel iş birliğinin geliştirilmesi konusunda yuvarlak masa toplantısı ile başladı ve Tataristan Bilimler Akademisi’nin yayınlarının tanıtımı ve  75. yıl kutlamalarıyla devam etti. 

İlgili Fotoğraflar