TÜBA 58. Genel Kurulu Gerçekleştirildi

TÜBA 58. Genel Kurulu Gerçekleştirildi

TÜBA 58. Genel Kurulu 18 Aralık 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Açılış ve protokol konuşmaları ile başlayan Genel Kurul’da 57. Genel Kurul’da üye seçilen TÜBA üyelerine beratları takdim edildi.

2020 yılı TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü Sahibi Prof. Dr. Erik Jeppesen’den Konferans
Berat takdimi sonrasında, "Tatlı su ekosistemleri konusundaki çalışmalar bu kırılgan ekosistemlerin, küresel bazda göl ve nehirlerin korunmasına yönelik çalışmaları ve küresel iklim değişikliğinin sucul ekosistemlere etkileri" konusunda yaptığı çalışmaları ve katkıları nedeniyle 2020 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’ne layık görülen Nobel Ödüllü Prof. Dr. Erik Jeppesen TÜBA üyelerine “Climate Change Effect on Aquatic Ecosystems: Lakes in Turkey as an Example” başlıklı genel kurul konferansını verdi.

Genel Kurul’da daha sonra divan teşekkülünden sonra akademi üyeliği ve konsey üyeliği seçimlerine geçildi. 13 Kasım 2021 tarihindeki değişiklik sonrasında bilim alanı bazlı seçimlerde Genel Kurul toplantısında yapılan oylama sonucu;

  • 2019 yılı TÜBA Akademi Ödülü sahibi Prof. Dr. Jamil Ragep; 2020 yılı TÜBA Akademi Ödülü sahipleri Prof. Dr. Wael B. Hallaq, Prof. Dr. Okyay Kaynak ve Prof. Dr. Erik Jeppesen TÜBA Şeref Üyesi,
  • 2019 yılı TÜBA Akademi Ödülü sahibi Prof. Dr. Fatih Mehmet Uçkun ve Prof. Dr. Orhan Aydın TÜBA Asli Üyesi,
  • TÜBA asosye üyeleri Prof. Dr. Ali Keleş, Prof. Dr. Ali Özer, Prof. Dr. Ali Ekber Akgün, Prof. Dr. Bayram Zafer Erdoğan, Prof. Dr. Halit Yanıkkaya, Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, Prof.Dr. Seydi Doğan, Prof.Dr. Zafer Evis, Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu, Prof.Dr. Orhan İçelli, Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, Prof. Dr. Filiz Kuralay, Doç.Dr. Önder Metin, Prof.Dr. Özcan Öztürk, Prof.Dr. Mustafa Şahmaran, Prof. Dr. Nusret Tan, Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel, Prof. Dr. Erkan Zergeroğlu yeniden TÜBA Asosye Üyesi  seçildiler.

TÜBA üye seçimlerinden sonra TÜBA Akademi Konseyi Üyeliği seçimlerinde ise;

  • Üyelik süresi biten Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Prof. Dr. Mustafa Ersöz ve Prof. Dr. Kazım Şahin tekrar TÜBA Akademi Konseyi Üyesi,
  • 13 Kasım 2021 tarihindeki Kararname değişikliği ile oluşan kontenjanlar için ise Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Prof. Dr. Pınar Bilgin yeni TÜBA Akademi Konseyi Üyesi seçildiler.

Genel Kurul, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in genel kurul sunumu, görüşler ve temennilerin iletilmesinin ardından sona erdi.