Dünya Azerbaycan Bilim İnsanları Forumu

Dünya Azerbaycan Bilim İnsanları Forumu

Dünya Azerbaycan Bilim İnsanları Forumu için hazırlık toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen Azerbaycanlı bilim insanlarının bulunduğu toplantıya TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e vekalet eden TÜBA Asli Üyesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar katıldı.

Etkinlikte Türkiye, ABD, Fransa, Kanada, Almanya, Avusturya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Gürcistan, Güney Kore, Estonya, İsveç ve Mısır’dan toplam 20 bilim insanı yüz yüze Çin, Japonya, Umman ve Suudi Arabistan’dan ise 4 bilim insanı çevrimiçi şekilde yer aldı.

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Acar toplantıda dünyada Türk ve Azerbaycan doktorlarının ortak çalışmasının öneminden bahsetti ve son dönemde bu iş birliğinin öneminin daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Programda Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, toplantının önemine dikkat çekti ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Dünya Zafer Kongresi'nde yurt dışında yaşayan Azerbaycanlı bilim insanlarının güçlerini birleştirme tavsiyesini hatırlattı. "belirlenen büyük hedefleri bu toplantı netleştirecek. Başta bilim insanları olmak üzere başka ülkelerde yaşayan soydaşlarımız, halkımızın gerçek sesi olan Azerbaycan gerçeklerinin dünya kamuoyuna ulaştırılmasına, Güney Azerbaycan'da yaşayan soydaşlarımızın hakları için verdikleri mücadeleye katkı sağlamalıdır. Bu anlamda faaliyetlerinizi düzenlemeniz ve koordine etmeniz ayrı bir önem arz etmektedir" dedi.

İlgili Fotoğraflar