Başkan Şeker Science20 Toplantısına Katıldı

Başkan Şeker Science20 Toplantısına Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Science20 (S20) kapsamında düzenlenen “Science20 Inception Meeting” toplantısına katıldı.

TÜBA tarafından kapsamlı katılımların sağlandığı ve en son 2022 yılında Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenen S20’nin ardından bu yılın S20 açılış toplantısı Hindistan’ın Pondiçeri eyaletinde gerçekleştirildi. 2 gün süren toplantıda TÜBA Asli Üyesi ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev de yer aldı.

2023 yılı S20 programı kapsamında Ocak ve Eylül ayları arasında açılış toplantısı dışında 4 farklı şehirde 4 temel toplantı planlanıyor. Program dahilinde 3-4 Nisan Agartala’da Daha Yeşil Bir Gelecek için Temiz Enerji, 1-2 Mayıs Lakshadweep’de Evrensel Bütünsel Sağlık, 16-17 Haziran Bhopal’da ise Bilimi Toplum ve Kültüre Bağlamak ve 21-22 Temmuz Coimbatore'de Sentez ve Politika Önerileri başlıklı toplantılar düzenlenecek.

Science20, S20 olarak adlandırılan ve G20 ülkelerinin bilim akademilerinden oluşan; liderlere ve dünya kamuoyuna, politikaların bilimsel altyapısı olması adına çalışma yapan bir çalışma grubu,  G20 ülkeleri arasındaki bilim insanlarının ve kurumlarının iş birliğini sağlamaya yönelik bir platformdur. Science20, G20 liderlerinin bilim ve teknolojiden en iyi şekilde yararlanmasını amaçlar ve bu amaç doğrultusunda G20 liderlerine bilimsel ve teknolojik konularla ilgili rehberlik sunar.

G20: https://www.g20.org/en
S20: https://s20india.org

İlgili Fotoğraflar