Başkan Şeker, Radyofarmasötik Üretim Tesisi'ni Ziyaret Etti

Başkan Şeker, Radyofarmasötik Üretim Tesisi'ni Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte Gaziantep Üniversitesi "Proton Hızlandırıcı Radyofarmasötik Üretim Tesisi"ni ziyaret etti.

Gaziantep Üniversitesi’nde kanser hastalarının teşhis ve tedavisinde kullanılan nükleer ilaç üretimini yapmak için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile kente kazandırılan Proton Hızlandırıcı Radyofarmasötik Üretim Tesisi ziyaretine Gaziantep Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Arif Özaydın da katıldı. Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Umut Elboğa, tesisin durumuna ve donanımına ilişkin heyete bilgi verdi.

Akademi kalkınmada lokomotif olmalı
Böyle hayati bir tesisin akademiye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Başkan Prof. Dr. Muzaffer Şeker “Ülkemizde akademiye yönelik yatırımlar son zamanlarda önemli ölçüde arttı. Kurumlar arası işbirliklerinin bu artışa katkısı yadsınamaz. Özellikle sanayi ve teknoloji alanında belirleyici aktör olmaya başlayan ülkemizde akademinin önemli katkılarının olduğunu görüyoruz. Bu katkıların önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesinde böyle tesislerin önemli işlevleri olacaktır. Akademinin kalkınmada lokomotif görevini üstlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bilimsel katkı ve uygulama boyutu bir araya geldiğinde ortaya çıkan sinerji, stratejik hedeflere erişmeyi hızlandıracaktır. Ben, bu tesisin Gaziantep’e kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bölgeye ve ülkemize katma değer sağlayacağız
Ziyarette tesis hakkında bilgi veren Doç. Dr. Umut Elboğa: “Bölgeye ve ülkemize katma değer sağlaması vizyonuyla devletimizin stratejik hedefleri doğrultusunda milli nükleer ilaç üretimine aday olacak tesis kullanıma hazır haldedir. İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında yaklaşık 100-120 milyona yakın bir maliyetle kurulan bu kompakt tesis çok yakında hizmete sunulacak.” dedi.

İlgili Fotoğraflar