TÜBA GEBİP Üyesi Doç. Dr. Turgay Bayraktar’a “İkeda Araştırma Ödülü”

TÜBA GEBİP Üyesi Doç. Dr. Turgay Bayraktar’a “İkeda Araştırma Ödülü”

2019 TÜBA-GEBİP Üyesi ve Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Bayraktar, Matematik Vakfı tarafından 2002 yılından bu yana verilen “Masatoshi Gündüz İkeda Araştırma Ödülü”ne matematiğe yapmış olduğu katkılardan dolayı layık görüldü.

Türkiye'de matematik alanında araştırmalarını sürdüren seçkin bilim insanlarının araştırmalarını değerlendirmek ve üstün niteliklerini kamuoyuna duyurarak bu tür çalışmaları teşvik etmek amacıyla verilen ödülün 2019 yılındaki sahibi Bayraktar, ödül töreninin gerçekleştirileceği gün "Stochastic Kähler Geometry and Random Holomorphic Sections" başlıklı bir seminer verecek.

Dr. Turgay Bayraktar, Türk matematiğine evrensel düzeyde katkıda bulunan Prof. Dr. Masatoshi Gündüz İkeda'nın anısını yaşatmak üzere 45 yaşını aşmamış araştırmacılara verilen Ödülü’nü, 26 Mart 2020 tarihinde saat 15:30’da ODTÜ Matematik Bölümü Masatoshi Gündüz İkeda Seminer Odası'nda yapılacak olan törenle alacak.

Doç. Dr. Turgay Bayraktar kimdir?
Lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla 2002’de ve 2005’te ODTÜ’den, doktora derecesini 2012’de Indiana Üniversitesi’nden aldı. Çalışmalarını “çok değişkenli kompleks analiz, kompleks dinamik sistemler ve kompleks geometri” alanlarında sürdüren Bayraktar, 2019 yılı TÜBA-GEBİP Ödülü’nün sahibi oldu.