TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ "GYA Üyesi" Seçildi

TÜBA-GEBİP Üyesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü Sağlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ, birçok üstün nitelikli bilim insanı arasından yapılan değerlendirme sonucunda Küresel Genç Akademi (Global Young Academy-GYA) Üyesi seçildi.

Hesaplamalı biyoloji ve biyoinformatik alanında çalışmalarına devam eden Dr. Tunçbağ,  ayrıca kompleks biyolojik sistemlerin bilgisayar modellerini yaparak kanser gibi hastalıklar üzerinde yürütülen çalışmalara katkı sağlıyor. Bu modeller ile hastalıklarda genom ve proteinlerin etkileşim ağlarının hücre içinde nasıl değiştiğini gösteriyor.

Küresel Genç Akademi’nin uluslararası iş birlikleri ve projeleri ile tüm dünyadan genç bilim insanlarının problemlerini ve çözüm önerilerini gündeme taşıyor ve 70’ten fazla ülkeden 200 seçkin bilim lideri üyesi bulunuyor. Doğa bilimleri, tıp, mühendislik, sosyal bilimler, edebiyat ve beşeri bilimler dahil olmak üzere 40 yaş altı tüm araştırmacılara açık olan Küresel Genç Akademi, 2010 yılı Şubat ayında Inter Akademi Panel’in desteği ile kuruldu.

Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ kimdir?
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) tamamlayan Dr. Nurcan Tunçbağ, yüksek lisans ve doktora derecelerini Koç Üniversitesi’nden aldı. Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) bir süre doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu. Hesaplamalı biyoloji ve biyoinformatik alanlarında çalışmalarını sürdüren Dr. Nurcan Tunçbağ, kompleks biyolojik sistemlerin bilgisayar modellerini yaparak kanser gibi hastalıklar üzerinde yürütülen çalışmalara katkı sağlıyor. Bu modeller ile hastalıklarda genom ve proteinlerin etkileşim ağlarının hücre içinde nasıl değiştiğini gösteriyor.

2018 TÜBA-GEBİP Ödülü sahibi olan Dr. Tunçbağ, 2014 yılından bu yana ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nde görevini sürdürüyor ve Türkiye’de “hesaplamalı biyoloji ve biyoinformatik” alanlarında sempozyumlar ve webinarlar düzenliyor.