TÜBA Asli Üyesi Prof. Kılavuz, BUÜ Rektörlüğüne Atandı

TÜBA Asli Üyesi Prof. Kılavuz, BUÜ Rektörlüğüne Atandı

Akademi Asli Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Nisan 2019 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörlüğü’ne atandı.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'dan 19 Nisan günü düzenlenen törenle görevi devraldı. Rektörlük Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı Salonu’nda gerçekleştirilen törene akademisyenler, personel ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz kimdir?
1954 yılında Aydın, Bozdoğan’da doğdu. İlkokulu Bozdoğan Merkez İlkokulu’nda okudu. Orta öğrenimini Ankara ve Denizli İmam-Hatip liselerinde tamamladı (1971). Bornova (İzmir) Müftülüğü Din Görevlilerini Kontrol Memuru olarak 1972 yılında memuriyete başladı. 1975 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Aynı yıl İzmir İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmenliğe başladı.

1977 yılı şubatında Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’ne Kelam ve İslam Düşüncesi Asistanı olarak atandı. Askerlik hizmetini 1980-1981 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nde yedek subay olarak yaptı. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nün İlahiyat Fakültesi’ne dönüşmesinden sonra Kelam Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

1983’te "İman ve Küfür Arasındaki Sınır" adlı teziyle doktor oldu. Temmuz 1984’te aynı anabilim dalında yardımcı doçentliğe atandı. Ekim 1989’da doçent, Ocak 1995’te profesör oldu. Çeşitli dönemlerde bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idari görevler üstlendi. Uludağ Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak görev yaptı.

İlgili Fotoğraflar