TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Ekibine Birincilik Ödülü

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Ekibine Birincilik Ödülü

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin ve ekibi ‘İş Fikri Yarışması’nda yer alan 90 proje arasından birinci seçildi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) bölgedeki Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi’yle birlikte düzenlediği “ANSİAD 12. Girişimcilik Haftası”, ödül töreni ile sona erdi. Antalya’da gerçekleştirilen ödül töreni ve kapanış kokteyline, Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Seydi, ilgili kuruluşların temsilcileri ve ANSİAD üyeleri katıldı.

Törende birincilik ödülüne layık görülen projeyi aynı zamanda TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Üyesi de olan Prof. Dr. Fatih Gültekin’in ekibinden Dr. Hasan Basri Savaş sundu ve “‘Deselürize ve demineralize kemik doku matriksi elde edilerek, hastalarda doku grefti olarak kullanılması’ başlıklı proje ile kemik doku kaybı olan hastaların kemik dokularının orijinal haline çok yakın şekilde iyileşmesi için geliştirilmiş bir greft tasarladık. Başta danışman hocam; Prof. Dr. Fatih Gültekin olmak üzere bu projede bilgi birikimleri ile bana destek olan hocalarımıza çok teşekkür ederim. Hastalarımızın yaşam kalitesine ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak projemiz için işadamlarından ortak üretim teklifleri aldık. Akdeniz bölgesi genelindeki bu başarının daha ileri seviyelerde kazanılması ve üniversitemizin en iyi şekilde temsili için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Fatih Gültekin ise yaptığı açıklamada “Bu proje, Türkiye’de üretilmeyen bir tıbbi malzemenin üretimine yönelik. Trafik kazalarındaki kırıklar tedavi edilebiliyor ancak doku kaybı söz konusu olduğunda yenilenmesi mümkün değil. İşte bunun için kadavralardan alınan uygun kemik parçalarının, uygun kimyasal işlemlerden geçtikten sonra kemik kaybının gerçekleştiği yere koymak amacıyla kullanılan malzemenin üretilmesi için projemizi gerçekleştirdik” dedi.

Proje ekibinde ayrıca Prof. Dr. Asım Aydın, Doç. Dr. Duygu Kumbul Doğuç ve Yrd. Doç. Dr. Fuat Uslusoy da görev aldı.