TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı Şampiyonları Belli Oldu

TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı Şampiyonları Belli Oldu

TÜBİTAK’ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı’nın 2013 şampiyonları MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’n(BİDEB) düzenlenen törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan DEMİR, İstanbul Milletvekili ve AKP Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR ve Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil AYDOĞAN da katıldı. Olimpiyatlara ilk etapta başvuran 19.594 öğrenciden 351’i ikinci aşama sınavlarına girmeye hak kazandı. Bilim Olimpiyatları’nda altın madalya alanlara 3. 500 TL, gümüş madalya alanlara 3.000 TL, bronz madalya alanlara ise 2.500 TL ödül verildi. Matematik Olimpiyatı’nda derece yapan ilköğretim öğrencilerine ise altın, gümüş ve bronz madalyanın yanı sıra kitap setleri verildi.

Ödüllerin yanında şampiyonlara ayrıca, LYS’de ek puan ve burs avantajı sağlanıyor; ödül alanlar, dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavı’nda bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Ayrıca, yarışmaya katıldığı alan ile ilgili bölümlerinden birine kayıt yaptırması durumunda “2205–Yurt İçi Lisans Burs Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.