TÜBA ve VASS Arasında İkili İş Birliği Anlaşması İmzalandı

TÜBA ve VASS Arasında İkili İş Birliği Anlaşması İmzalandı

TÜBA ve Vietnam Sosyal Bilimler Akademisi (Vietnam Academy of Social Sciences-VASS) arasında 19 Haziran 2018 tarihinde “İkili İş Birliği Anlaşması ve Protokol” imzalandı.

TÜBA Başkanı Prof. Ahmet Cevat Acar ile VASS Başkanı Prof. Nguyen Quang Thuan tarafından imzalanan anlaşma, iki akademi arasında ikili bilimsel toplantı, sempozyum, konferans ve çalıştaylara dair iş birliğini içeriyor. VASS ile birlikte Akademi’nin  ikili iş birliği yaptığı akademi sayısı 34’ü buldu.

VASS Başkanı Prof. Nguyen Quang Thuan, VASS Uluslararası İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Nguyen Thanh Ha, VASS Afrika ve Ortadoğu Çalışmaları Direktörü Doç. Dr. Le Phuoc Minh, VASS Hindistan ve Kuzeydoğu Asya Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Doç. Dr. Ngo Xuan Binh,VASS  Ofis’ten Nguyen Bui Nam, Vietnam Türkiye Büyükelçisi Pham Anh Tuan, Vietnam Türkiye Büyükelçisi Sekreteri Nguyen Trong Kim’den oluşan yedi kişilik heyete Prof. Acar, Akademi tarafından geçtiğimiz aylarda baskısı gerçekleştirilen TÜBA Şeref Üyesi Prof. Andreas Tietze’nin 65 yıllık çalışması “Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lugati”ni armağan etti. Ziyarette TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev de yer aldı.