TÜBA Üyesi Prof. İlkay Erdoğan İslam Dünyası Bilimler Akademisi Üyesi Seçildi

TÜBA Üyesi Prof. İlkay Erdoğan İslam Dünyası Bilimler Akademisi Üyesi Seçildi

Akademi Asli Üyesi ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, İslam Dünyası Bilimler Akademisi üyeliğine seçildi.

İslam Dünyası Bilimler Akademisi, 1986 yılında Ürdün’de kuruldu. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bilimsel danışma organı olma özelliği taşıyan Akademi, İslam ülkelerinin ve genel olarak insanlığın genel gelişimi için bilim ve teknolojinin kullanılmasına yardımcı olabilecek dinamik bir kurumsal yapı sağlama misyonuyla hareket ediyor. İslam Dünyası Bilimler Akademisi, İslam ülkelerinden saygın bilim insanları üye olarak kabul ediliyor.

Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan kimdir?
1972 yılında Ankara'da doğdu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Farmakognozi Ana Bilim Dalı'nda TÜBİTAK – Bilim Adamı Yetiştirme Grubu bursuyla yüksek lisansını tamamladı ve “Uzm. Ecz.” unvanını aldı. 2003 yılında NATO bursuyla Kanada-Winnipeg Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırma amacıyla bulundu. 2004 yılında “Farmasötik Botanik ve Farmakognozi” alanında doçent, 2009 yılında ise Gazi Üniversitesi’nde profesör unvanını aldı. 2011-2014 yılları arasında Doğu Akdeniz, Eczacılık Fakültesi “Kurucu Dekanı” olarak görev yaptı.

 Farmakognozi ve Fitokimya alanında in vitro ve son yıllarda in silico deney modelleri kullanarak doğal moleküllerin enzim inhibitör etkilerinin tespit edilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. Prof. Orhan bilimsel çalışmaları nedeniyle Türk Eczacılar Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi Bilim Teşvik Ödülü, Asya Pasifik Bölgesi Genç Bilim Kadını Ö̈dülü (OWSD), İslam İ̇ş Birliği Teşkilatı (COMSTECH) Bilim Ödülü ve L’Oreal Genç Bilim Kadını Ödülü sahibidir. 2016’dan bu yana Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanı  olan Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, 2019 yılında TÜBA Asli Üyesi seçildi.