TÜBA Şeref Üyesi Prof. Aziz Sancar'dan Hatice'ye Eğitim Desteği

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Aziz Sancar'dan Hatice'ye Eğitim Desteği

TÜBA Şeref Üyesi, Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Ermenistan tarafından Gence kentine düzenlenen saldırıda ebeveynlerini kaybeden Hatice Şahnezerova'nın eğitimi için maddi yardımda bulundu.

Enkazdan kurtarılan Hatice'nin eğitimi için açılan hesaba bağışta bulunan Prof. Sancar “Benim için Azerbaycanlı bir çocukla Anadolu’daki bir çocuk arasında bir fark yok. Her ikisi de çocuktur ve Türk'tür. "Bir millet iki devlet" benim için bunun somut ifadesidir. 2016 yılında Azerbaycan ziyaretimde söylemiştim, ben Azerbaycan ve Kerkük türküleri ile büyüdüm ve benim için Azerbaycan ve onun her ferdi, Türkiye ve onun her ferdi kadar değerlidir.” dedi. Gence'ye 2 kez füze saldırısı düzenlenmiş, Hatice’nin anne ve babasıyla birlikte 1.5 yaşındaki kız kardeşi de hayatını kaybeden 26 sivil arasında yer almıştı.

Prof. Sancar’ın Hatice’nin eğitimine katkıda bulunmasının çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Şeker “Sadece bilime olan tutkusunu değil, ülkesine ve insana olan sevgisini de her defasında dile getiren Prof. Sancar’ın bu âlicenaplığı büyük bir takdirle karşılandı. Hepimizin örnek alması gereken davranışı dolayısıyla kendisine teşekkürlerimi sunmak isterim.” dedi.