TÜBA-Rabi Medrese’de Mustafa Kutlu&Cengiz Aytmatov Paneli

TÜBA-Rabi Medrese’de Mustafa Kutlu&Cengiz Aytmatov Paneli

TÜBA’nın ev sahipliğinde, Anadolu Mektebi’nin organizasyonuyla düzenlenen “Gönül Köprüsü İstanbul" programı çerçevesinde planlanan “Mustafa Kutlu&Cengiz Aytmatov Paneli” 3 Eylül 2021 tarihinde TÜBA Rabi Medrese’de gerçekleştirildi.

Koodinatörlüğü Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından yapılan ve on yıldır devam eden Anadolu Mektebi’nin 29 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde programladığı “Gönül Köprüsü İstanbul”; edebiyat söyleşileri ile İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu’ndaki “Mustafa Kutlu Paneli”, İnsan ve Medeniyet Hareketi’ndeki “Cengiz Aytmatov Paneli” ve TÜBA Rabi Medrese’deki “Mustafa Kutlu & Cengiz Aytmatov Paneli”nden oluşuyor. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in selamlama konuşmalarıyla başlayan panel, Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa OTRAR’ın selamlama konuşmalarıyla devam etti. Panel, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın genel değerlendirme ve kapanış konuşması ile tamamlandı.

Düşünce, sanat ve kültür hayatında etkileri olan ve edebiyata katkı sunan yazarların eserlerinin okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve düzenlenen panellerle dinleyicilere aktarılması temeline dayalı okuma çalışmalarını sürdüren Anadolu Mektebi; bulundukları ülkede farklı kültür yapısı içinde yetişseler de yerli ve millî değerleri tanıyan, sahip çıkan ve vatanına, milletine, ailesine bağlı gençler yetiştirmek amacıyla “Gönül Köprüsü Okuma Programı”nı hayata geçirdi. Bu kapsamda ise Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya ve ana dili Türkçe olan öğrencilere hitap etmek üzere 4 ülkede okumalar başladı. Okumaların tamamlanmasıyla birlikte Almanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan ile Adıyaman, Ankara, Düzce ve Hatay'dan gelen öğrenci ve sorumlu öğretmenlerden oluşan 60 kişinin katıldığı İstanbul Programı oluşturuldu.