TÜBA-Rabi Medrese’de “Mimar Sinan’ı Anma Paneli”

TÜBA-Rabi Medrese’de “Mimar Sinan’ı Anma Paneli”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Mimar Sinan’ı Anma Paneli” 9 Nisan 2019 tarihinde TÜBA-Rabi Medrese’de gerçekleştirildi.

Türk mimarisinin en büyük ismi olan, sadece Osmanlı'nın değil dünyanın en büyük mimarları arasında gösterilen Mimar Sinan, vefatının 431'inci yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katılımıyla Fatih Süleymaniye'de bulunan kabri başında düzenlenen bir törenle anıldı.

Töreninin ardından saat 11:00’de Mimar Sinan’ın önemli eserlerin biri olan Süleymaniye Medresesi içerisinde bulunan Rabi Medrese'de Anma Paneli düzenlendi. Paneli Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci yönetirken; Mimar Dr. Doğan Tekeli ve Mimar Mehmet Konuralp Mimar Sinan’ın eserleri hakkında konuştu. İbni Haldun Üniversitesi Rektörü Recep Şentürk, Mimar Cengiz Bektaş, Mimar Ersen Gürsel ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı program saat 13:30’da sona erdi.

İlgili Fotoğraflar