TÜBA Konya Kitap Günleri’nde

TÜBA Konya Kitap Günleri’nde

TÜBA, 18-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Konya Kitap Günleri’nde yayınlarını sergiledi.

250 yayınevinin toplam 1 milyon kitapla katıldığı kitap fuarında TÜBA da yayınlarıyla yer aldı;  Türk-İslam Bilim Kültür Mirası Dizisi’nden Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lugati’ne, süreli yayınlarından Özyaşam Öyküleri Dizisi’ne dek pek çok eserini okuruyla buluşturdu.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de ziyaret ettiği ve oldukça yoğun ilgiyle karşılanan TÜBA yayınları hakkında kitapseverlere detaylı bilgi aktarıldı. Diğer yandan TÜBA Üyeleri Prof. Dr. İlber Ortaylı “Türkiye’nin Yakın Tarihi” hakkında tarih meraklılarıyla bir söyleşi gerçekleştirirken ve Prof. Dr. İsmail Kara da katılımcı yazarlar arasında yer aldı.

Açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kitap Günleri’nin insanın insanla buluşmasına, insanın kendisini bilmesine, tanımasına hizmet etmek üzere gerçekleştirildiğini söyledi. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak "Bir ülkenin bir devletin yükselmesi, güçlenmesi, dünyada söz sahibi olması insanlara bağlıdır. İnsan unsurunun güçlü olması işte sizler gibi kitaba, okumaya, araştırmaya kendini geliştirmeye düşkün insanlarımızla mümkün olur. Kitap vazgeçilmezdir." dedi. 7.'si düzenlenen Konya Kitap Günleri bu yıl “Tüm Zamanların Baharı: Kitap” sloganıyla başladı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin hatırasına gerçekleştirildi. Fuar’da çeşitli oturumlar, bildiriler, imza ve söyleşiler, sergiler, atölyeler, tiyatro ve sinema gösterimleri yapıldı.