TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar “2021 Sabri Ülker Bilim Ödülü”

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar “2021 Sabri Ülker Bilim Ödülü”

TÜBA-GEBİP Üyesi Ödülü sahibi ve Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar “2021 Sabri Ülker Bilim Ödülü”nün sahibi oldu.

Sabri Ülker Bilim Ödülü Töreni metabolizma alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda gerçekleştirildi. Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen, başkanlığını TÜBA Üyesi Prof. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü ve Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen sempozyumda, bu yılın bilim ödülü, Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’a verildi. Elif Nur Fırat Karalar, yaptığı çalışmalarla hücre bölünmesi ve iletişiminde kritik rol oynayan sentrozom ve silyum olarak bilinen hücre yapılarının nasıl oluştuğuna ve görev yaptığına cevap arıyor. Karalar ve ekibi, ulaşacakları tüm cevapların bu yapılarda oluşan bozuklukların tanı ve tedavileri için yeni metotlar geliştirilmesine imkan sağlayacağına inanıyorlar. Karalar ve ekibi aynı zamanda, Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne layık görülen çalışmalarında böbrek bozuklukları, körlük, obezite ve diyabet gibi gelişimsel ve metabolik bozuklukların nedenlerini belirleyerek bu hastalıkların tanı ve tedavilerine yön vermeyi hedefliyorlar. 

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar: “Çalışmalarımın geleceğe ışık tutacak araştırmalara ilham kaynağı olmasını diliyorum”
Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar, “Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne layık görüldüğüm için çok mutluyum. Çok değerli Sabri Ülker Bilim Ödülü Jürisi başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ödüle layık görülen çalışmalarımın geleceğin bilim insanlarına ışık tutacak araştırmalara ilham kaynağı olmasını diliyorum.” dedi.

İlgili Fotoğraflar