TÜBA Başkanlığının Barış Pınarı Harekatıyla İlgili Açıklaması

TÜBA Başkanlığının Barış Pınarı Harekatıyla İlgili Açıklaması

Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf etmek ve bölgede barışı tesis etmek amacıyla PKK,YPG ve DAEŞ terör örgütlerine karşı 09.10.2019 ‘da Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve tüm kahramanlarımıza başarılar diliyoruz.

Devleti’mizin ve kahraman Ordumuzun ülkemizin güvenliğine ilişkin meşru hakları ve görevleri çerçevesinde, yerel destek unsurlarıyla birlikte yürütülen bu harekat; Ülkemiz ve bölgemize karşı sürdürülen hukuk ve insanlık dışı melez vekalet savaşı saldırılarını ve taşeronlarını bertaraf etmek, bölge halkını terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve bölgemizin istikrar ve huzurunu tesis ve korumak bakımından büyük öneme sahiptir.

Bu süreçte, ülkemize ve insanlığa yönelik terörist oluşum ve saldırılara karşı ortak değerlerimize bağlılıkla birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin tüm kişi ve kuruluşlar için millî ve insanî bir ödev olduğuna inanıyoruz.

Bu inançla uzun yıllardır mücadele ettiğimiz teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Barış Pınarı  harekatına katılan Mehmetçiklerimiz  başta olmak üzere tüm kahramanlarımız ile milletimiz ve devletimizin tüm unsurlarına metanet, başarı ve zaferler diliyoruz.

Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) Başkanlığı