TÜBA Başkanı Prof. Şeker’in “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Şeker’in “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı

Anadolu geçmişten günümüze birçok ihanetler görmüştür. Son dönemde ülkemiz de ekonomik operasyonlardan sokak olaylarına, terör saldırılarından uluslararası yaptırımlara kadar birçok hibrit saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırıları her seferinde millet olmanın gücüyle birlikte göğüsleyerek toplumsal tarihi bilinçle bertaraf etmeyi başarmıştır. Ülkemizin bağımsızlığına göz dikenlerin her dönemde kullandıkları, kandırdıkları maşaları ve taşeronları maalesef olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız hain darbe girişimi bu saldırıların askeri nitelik kazanarak silahlı müdahaleye dönmüş şeklidir. Fakat milletimiz, devletine ve iradesine sahip çıkarak hain darbe girişimine “dur” demiştir. Geçmişte defaten tecrübe ettiğimiz olayların Akif’in, “Tarih”i “tekerrür” diye tarif ediyorlar;Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” şeklinde izah ettiği üzere tekrar etmemesi için millet ve devlet olarak her daim zinde ve uyanık olmamız gerektiği artık daha net anlaşılmıştır.

Ders çıkarılmayan ve unutulan her elim hadise ve musibetler tekrarlanma potansiyeli içerir. Bu sebeple millete ve vatana sadakat ile bütünleşerek liyakat ve adalet esaslı objektif kriterler ile meşruiyet çizgisinde bir vatandaşlık kültürünün ülkemizin geleceğinin garantisi olduğunu unutmamalıyız.

Bu vesile ile 15 Temmuz’un yıl dönümünde ülkemizi müdafaa etmek ve işgale dur demek için canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize Allah’tan şifa diliyor şükranlarımı sunuyorum. Dünyada emsali görülmemiş bir şekilde silahsız olarak ve canı pahasına vatanlarına sahip çıkmak için meydanları dolduran bir milletin ferdi olmak bizlere her zaman gurur veriyor.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker
TÜBA Başkanı